Faturasız Mal Satana Ceza

Adana’nın Kozan ilçesinde pazarcılık yapan bir kişiye faturasız ve bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 300 kilogram karpuzu için 2 bin 241 lira ceza yazıldı.

Faturasız Mal Satana Ceza

Fehmi Özel Türkay Caddesi üzerinde kamyonunda karpuz ve kavun satan Nimet Yıldız (46) cezaya tepki göstererek, "Daha önce Kozan Belediyesi zabıta ekipleri tezgahımı kapattılar. Buraya geldim buraya gelince de ceza yazdılar. Bazı seyyar esnafa tutanak tutup gitmişler bana gelince ceza yazmışlar bu adaletsizlik değil mi? Eğer ceza yazılacaksa onlara da yazılması lazım. Semt pazarına gelsin kimin faturası varmış bana onu söylesinler hiç birinin faturası yok. Gidip onlara yazmıyorlar. Ben vergi mükellefiyim. Kendilerinden ne iş ne aş ne ekmek istemiyorum. Ama ekmeğini taştan çıkaranlara engel olmasınlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi Toptan Sebze Hali yetkilileri, Hal Yönetmeliği'ne göre ceza yazılan esnafın mal bildiriminde bulunmadığını belirterek, "Bu kişilerin tarladan veya bahçeden topladıkları ürün için bildirimde bulunmaları gerekirdi. Bu esnaflarımız bildirimde bulunmadığı için cezaya maruz kalmışlardır. Dün itibarı ile Kozan’da 4 kişiye Adana’da ise 6 kişiye 2 bin 241 lira ceza yazıldı" dedi.

Kaynak: İHA