Eskişehir'deki Ormanların Gelecek 20 Yılı Planlanıyor

EskişŸehir Orman Bölge MüdürlüğŸü, ormanlık alanlarının gelecek 20 yılını planlayacak olan amenajman heyetleri EskişŸehir'de bir araya gelerek durum değŸerlendirmesi yaptı.

Orman Bölge Müdürü Recep AteşŸ'i makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Kocakır ormanlık alanında ve Fidanlık MüdürlüğŸü salonunda birer toplantı yaptı. Orman Fidanlık MüdürlüğŸü Salonundaki toplantıda Prof. Dr. Hakkı Yavuz ve Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan KadıoğŸulları birer sunum gerçekleşŸtirdi.
Bu toplantının ardından Orman Genel MüdürlüğŸü uzmanları Murat VarlıbaşŸ ve Mustafa ǜner, karaçam ve sarıçam ormanlarında gençleşŸtirme teknikleri konusunda eğŸitim verdi.
Orman Bölge Müdürü Recep AteşŸ, Kalabak Ormanları'nın, planlamasına ayrı bir önem vereceklerini söyledi.
EskişŸehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin içme suyunu karşŸılayan havza olan TürkmendağŸ'nın daha fazla su tutmasına yönelik planlama yapılacağŸını ifade eden Recep AteşŸ, şŸunları kaydetti:
"BilindiğŸi gibi ortalama yüksekliğŸi bin 700 metre olan ve hiç bir kirliliğŸin olmadığŸı Kalabak Ormanları bizim için çok önemli. şžehrimizin içme suyunu karşŸılıyor. Son yıllarda az kar yağŸması nedeniyle yeraltı sularında belirgin bir azalma var. YapacağŸımız planlarda bunu dikkate alacağŸız. Bölgenin daha fazla su tutmasına yönelik müdahalelerimiz olacak. Ayrıca burası nesli tükenmekte olan Kara Akbabaları'nın da yaşŸam alanı. Akbabaların yuva yaptığŸı bölgeleri ve yaşŸlı ağŸaçları koruyacağŸız."
YaklaşŸık 3 ay sürecek planlama sürecinden sonra gelecek 20 yılın tüm uygulamalarında bu planlar esas alınacak.
 
Kaynak: AA