Eskişehir’de ‘sporla Mutlu Yarınlar’ Projesi

Eskişehir’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ‘Sporla Mutlu Yarınları Projesi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Eskişehir’de ‘sporla Mutlu Yarınlar’ Projesi

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Avşar Çelik, sporun, Türkiye’nin hem eğitim sisteminde, hem de aile kültüründe hak ettiği karşılığı bulamayan alanlardan birisi olduğunu belirtti.

Projenin, çocukların bedensel ve fiziksel gelişimi için katkı sağlayacağını kaydeden Çelik, “Spor bizim hem eğitim sistemimizde hem aile kültürümüzde hak ettiği karşılığı bulamamış alanlardan birisi maalesef. Sporun insan gelişiminde, özellikle çocukluk çağında gençlerin sağlayacağı katkılar maalesef bizim kaçırdığımız fırsat olarak önemli bir alan. Spor öncelikle kişiye bedensel imkanlarını ve sınırlarını öğretmesi bakımından gelişim aşamasında çok önemli. Bireyin kendini tanıması, bedenini tanıması, imkanlarını ve sınırlarını bilmesi temel bilgilerden birisidir. Bundan mahrum kalıyoruz. Ben memnuniyetle söyleyebilirim ki en azından Eskişehirli çocuklarımız artık böyle bir imkana sahip olacaklar. Avantajlardan faydalanacaklar. Hem bedensel hem de fiziksel gelişimleri için çok katkı sağlayacağını umuyorum” dedi.

Çelik, projeye katkı sağlayan kişilere teşekkür de etti.

PROJE MALİYETİ 800 BİN LİRA
Ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise, proje ile bina iyileştirmesi değil, bir çok anlamda fayda sağlanacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Proje ile bir bina iyileştirmesi değil, kurumumuz açısından birçok anlamda fayda sağlayacak bir hizmet niteliği taşımaktadır. Bu hizmetten faydalananlar, yaşam kalitelerinin artması ile birlikte aynı zamanda sporun bedende bıraktığı sağlık etkisine de sahip olacaklardır. Proje maliyeti yaklaşık 800 bin TL’yi aşmaktadır. Bu bütçe aynı zamanda Eskişehir’e kazandırılan mali bir kaynaktır. Bu bütçenin yüzde 75’lik dilimi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yüzde 25’lik dilimi ise Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından karşılanacaktır.”
Programa Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcısı Ali Çetin ve davetliler katıldı.

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAKLAR
Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 çocuk yuvası, 15 çocuk evi, 2 yetiştirme yurdu, bir kadın konuk evi, bir engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi, 3 huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezinden hizmet almakta olan toplam 323 çocuk, 44 kadın, 48 engelli ve 213 yaşlı bireyin sosyal hayata katılımlarını artırabilmek, İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Kampüsü’nde Kapalı Spor Salonu’nun iyileştirme çalışmaları, 2 adet açık spor alanı ve yürüyüş parkuru yapılması, dezavantajlı gruplara yönelik istihdam, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda altyapının güçlendirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, yeni hizmet modellerinin geliştirilmesi ve dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını ve kamu hizmetlerine erişebilirliklerini artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA