Erdoğan'dan Davutoğlu'na ilk görev: Paralel yapı ile mücadele

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yeni başbakanı açıklayan Erdoğan, "Davutoğlu kardeşimizin bu görevlere adaylığında paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlılığı da önemli bir etkendir." dedi.

Erdoğan'dan Davutoğlu'na ilk görev: Paralel yapı ile mücadele
Yeni Başbakan'ın Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, seçilmesinde Pararlel Yapı'yla mücadeledeki isteğinin belirleyici olduğunu söyledi.

Basın toplantısı vesilesiyle bazı hususları bir kez daha vurgulamak istediğini bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni genel başkanımızdan ve başbakanımızdan bizlerin de milletimizin de en büyük beklentisi, yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek, ülkemizi AK Parti'nin 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.

Açıkçası Ahmet Davutoğlu arkadaşımızın bu görevlere aday olmasında, paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Çok açık, net, meydanlarda hep söyledim, yani cumhurbaşkanı olmak, paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı, başta şahsım olmak üzere gerek başbakanımız, gerek kabinemiz, gerekse parlamentodaki, tüm bu noktadaki grubumuzun bu desteği vermesi, inanıyorum ki 2023 Türkiyesi'nin çok daha bir konumda güçlenmesine fırsat oluşturacaktır. Bununla ilgili olarak gerekli mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin de sarsılmadan vereceğine inanıyorum.

MİT tırlarının önünün kesilmesinden, Dışişleri Bakanlığındaki o kendi riyasetindeki çok gizli toplantının gizlice dinlenmesine, Suriye ve Irak'a yapılan yardımlardan, bugün paralel medyada çıkan iftiralara kadar birçok konuda Ahmet Davutoğlu kardeşim de bunun acısını yaşadı, bedelini ödedi. Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapının niyetini de gayesini de hedefini de beraber yaptığımız toplantılarda, gayet açık, net gördü. Dolayısıyla bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütmenin de üzerimizde önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla kabinenin Sayın Davutoğlu'nun idaresinde aynı kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum.

Gerek paralel yapıyla mücadelede, gerek çözüm sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım, Sayın Davutoğlunun yanında olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün teşkilatımız ve grubumuz da inanıyorum ki Sayın Davutoğlu'nu en güçlü şekilde destekleyecektir."
Kaynak: AA