Elektrik Teli, Erzak Deposunu Yaktı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Kayahan Mahallesi'nde, elektrik telinin kopması sonucu evin bahçesinde çıkan yangın kısa sürede erzak deposunu küle çevirdi.

Elektrik Teli, Erzak Deposunu Yaktı

Edinilen bilgilere göre, Kayahan Mahallesi'nde, Teklife Kocaağa’ya ait evin bahçesinin üzerinden geçen elektrik teli koptu. Telden sıçrayan kıvılcımlar, bahçe içindeki kuru otların tutuşmasına neden oldu. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek sebze ve meyve bahçesine sıçradı. Kışlık ve yazlık olarak kullanılan erzak deposuna sıçrayan yangınlar nedeni ile, ahır ve samanlıkta bulunan malzemeler küle döndü

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ev sahibi Teklife Kocaağa, "Eşim vefat etti, 13 nüfusla bu evde kalıyorum. Evimizin 25-30 metre yakınlarından geçen elektrik direklerinden bir telin kopması ve yerde bulunan kurumuş otlara kıvılcım sıçramasıyla yangın çıktı. Yangından dolayı tek katlı evimizin yanında bulunan ahır, samanlık ve erzak odamız kül oldu. Maddi olarak zarara uğradık. Evimin ihtiyaçlarını alacak gücüm yok. Yetkililerin yardım etmesini bekliyorum" dedi.

Konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA