Derinkuyu'da Tarım Borsası Kurulacak

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) ile Derinkuyu Belediyesi arasında yapılan anlaşma çerçevesinde ilçede fasulye, kabak çekirdeği ve buğday borsası kurulacak.

NTB Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı'yı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarımsal üretimde geniş bir alana ve öneme sahip olduğunu söyledi.

Derinkuyu'nun ilçenin kuru fasulye üretiminde önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini aktaran Balcı, şunları kaydetti:
"Ayrıca ilçemizde kabak çekirdeği, buğday ve patates ekimi de önemli bir konuma sahiptir. İl Ticaret Borsası Başkanı Sayın İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemizde tarımsal borsa kurulması kararına varıldı. İlçemiz belediyesine ait kamyon garajında boş bulunan dükkanları borsanın kullanımı için tahsis ettik. Fasulye, kabak çekirdeği ve buğday borsası ilçemiz için önemli bir karar ve önemli bir adımdır."
Ziyarette, NTB Yönetim Kurulu üyeleri Özcan Bıyıklı, Sunay Özdemir ve Genel Sekreter Uğur Aydoğan ile Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen de hazır bulundu.

Kaynak: AA