Davutoğlu'nun adaylığına partiden ilk değerlendirmeler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını değerlendiren bakanlar hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Davutoğlu'nun adaylığına partiden ilk değerlendirmeler
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, 'Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun' dedi.

İşler, AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan adayı olarak Davutoğlu'nun açıklanmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine İşler, 'Biz, AK Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı' diye konuştu.

Kararın, ülkeye, millete ve AK Parti'ye hayırlı olması temennisinde bulunan İşler, şunları söyledi:

'Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti 3 Kasım 2002'den bu yana yeni bir Türkiye inşa ediyor. Yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceğiz. 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hareket edeceğiz ve 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.'

Davutoğlu'nun da yaptığı konuşmada bu konuların altını çizdiğini ifade eden İşler, 'Ellbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı şekilde parelel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri demokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal kimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir Türkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun' diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, 'Bundan öte söylenecek bir şey yok. Türkiye ilkleri yaşıyor, düzenli paylaşımcı bir anlayışla devam ediyor' dedi.

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesinin hem parti için hem de ülke için hayırlı olmasını diledi.

Söylenilecek her şeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiğini belirten Yazıcı, 'Bundan öte söylenecek bir şey yok. Türkiye ilkleri yaşıyor, düzenli paylaşımcı bir anlayışla devam ediyor' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Birtakım kırgınlıklar yaşandı mı, bu görevi bekleyen ama gelmediği için de üzülen, kırılan oldu mu?' sorusu üzerine Yazıcı, 'Olmaz, böyle bir şey olmaz. Siyaseti az çok bilen insanlar o tür bir hareketin içinde olmaz. Öyle bir sürecin bizim partimizde yaşanacağı kanısında değilim' değerlendirmesinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, 'AK Parti Hükümetleri kesintisiz bir şekilde, aynı şekilde bütün işlemlerine, Türkiye'nin büyümesine olan katkısını koymaya devam edecek' dedi.

Yıldız, AK Parti'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın salonda olup olmadığınının sorulması üzerine Yıldız, 'Tabii tabii' ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan adayı olarak Davutoğlu'nun açıklanmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ise Yıldız, şunları söyledi:

'Az önce Davutoğlu Hocam, alışkanlık gereği söylüyorum, inşallah Başbakanımız, Türkiye'nin geleceği ile alakalı, Türkiye'nin büyümesi ve ilerlemesi ile alakalı hedeflerini son derece net ortaya koydu. AK Parti hükümetleri kesintisiz bir şekilde, aynı şekilde bütün işlemlerine Türkiye'nin büyümesine olan katkısını koymaya devam edecek. AK Parti şu ana kadar doğru yaptığı için güçlendi, güçlendiği için de daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine inşallah yeni hükümetimizle beraber ortaya koymuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun.'
Kaynak: AA