Bu Da Dikey Bahçe!

Betonlaşmanın yoğun olduğu ya da sert yüzeylerin fazlaca bulunduğu yerlerde yeşile ve çiçeğe hasret kalan insanlar, artık “dikey bahçe” uygulamasıyla sorunlarını giderebilecekler.

Bu Da Dikey Bahçe!
Çoğu Avrupa ülkesinde ve Batı illerinde gerçekleşen “dikey bahçe” uygulamasını Ata Botanik Park’ta gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Erzurum’da bir ilk’e daha imza atmış oldu.
Erzurum’un en gözde mekanlarının başında gelen Ata Botanik Park’ın mimarı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, bir yandan parkı büyütüp, güzelleştirirken, diğer yandan yeni çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Betonlaşmanın yaşamı çekilmez hale getirdiği günümüz dünyasında, park ve bahçe adına yer bulamayan insanlara “dikey bahçe” uygulamasıyla imkan sunan bilim insanları, çevreye estetik güzellikler de katıyorlar.

Batı’da örnekleri sıkça görülen dikey bahçe çalışmasını Ata Botanik Park’ta gerçekleştiren Prof. Dr. Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ndeki stajyer öğrencilerimizle birlikte Botanik Park’ta dikey bahçe çalışması başlattık. Park ve bahçe yapılacak büyüklükte toprak parçasının bulunmadığı yerleşim birimlerinde dikey bahçe uygulaması, çiçek ve yeşil hasreti çeken insanların mutlu ediyor. Dikey bahçe uygulaması aynı zamanda çevresine estetik bir güzellik de katıyor. Dikey bahçenin nasıl olduğunu merak edenler, Ata Botanik Park’a gelerek, bu uygulamamızı görebilirler.”
Kaynak: İHA