Atalar Mahallesi'nde Bilgi Evi ve Kurs Merkezi Açılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, bilgi evi ve kurs merkezlerinden onuncusunu Atalar Mahallesi'nde açacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle çalışan anne ve babaların yoğun isteği üzerine kent merkezindeki Atalar Mahallesi'nde 350 öğrenci kapasiteli bilgi evi ve kurs merkezi açılacak.
Yeni eğitim öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak merkezde, sınıf öğretmenleri ile her ders branşından eğitimciler görev yapacak. ilkokul 2. sınıftan orta okul 8. sınıf aralığındaki öğrencilerin kabul edileceği merkezin 9 derslik ile oyun salonu, yemekhane, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve etkinlik salonları yer alacak.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Atalar Mahallesi'nde kurulacak bilgi evi ve kurs merkezi ile bu alanda 10| merkezi Denizlililerin hizmetine sunacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Geleceğimizin emin ellerde olması için tüm gücümüzle 'eğitim bizim işimiz değil' demeden destek vermeye devam edeceğiz. Bilgi evleri aracılığıyla çocuklarımız bir yandan boş zamanlarını değerlendirip kötü alışkanlıklardan uzak dururken, diğer yandan güvenli bir şekilde öğretmenlerimiz eşliğinde ders çalışma imkanı buluyor. Bu merkezlerimiz, çocuklarımıza daha iyi şartlarda ders çalışma ortamı sunulması ve sosyal aktivitelerle kendilerini geliştirmesi açısından ayrı bir önem taşıyor."
Kaynak: AA