Aile Hekimini Darp Eden Hastane Müdürü Açığa Alındı

Bingöl'de aile hekimini darp ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan hastane müdürü açığa alındı.


Bingöl’de 2 Ağustos tarihinde aile hekimi Dr. Mehmet Aksu’nun, Adaklı Entegre Hastanesi Müdürü Murat Becerikli ve yakınları tarafından darp edilmiş, Aksu’nun şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatılmıştı. İdari yönden de soruşturması devam eden Hastane Müdürü Murat Becerikli’nin görevine devam etmesi tepkilere neden olmuştu.

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) merkez konseyi, Aksu’ya yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmüş ve soruşturma bitinceye kadar açığa alınmasını talep etmişti. Soruşturması devam eden olay nedeniyle Sağlık Bakanlığı, Hastane Müdürü Murat Becerikli’nin açığa alınmasına karar verdi. Karar ise dün itibariyle Hastane Müdürü Murat Becerikli’ye iletildi.

TBB Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, "Soruşturması devam eden Hastane Müdürünün görevde kalmasını doğru bulmadığımızı ve açığa alınması gerektiğini belirtmiştik. Sağlık Bakanlığı’nın bu yöndeki kararı gecikse de kararın çıkmasını olumlu buluyoruz" dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların karşısında durmaya devam edeceklerini belirten Gökalp, Adli ve İdari soruşturmanın da takipçisi olduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA