Adliyede Annesini Öldüren Zanlının Yargılanmasına Devam Edildi

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde önünde annesini, başka bir adamla evlendiği gerekçesiyle öldüren, koruma polisini de şehit eden Dursun Zehir’in yargılanmasına devam edildi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerine Karşı Önlem Grubu adliye önünde açıklama yaptı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi Hanıme Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir'i şehit eden gencin yargılanmasına devam edildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve babası Hızır Zehir ile avukatlar hazır bulundu.

Hanıme Arslan’ın avukatı Meriç Akyürek, Aslan’ın kendisine koruma tahsis edildiği halde öldürüldüğünü ve devletin sorumluluğunu gereği gibi yerine getirmediğini savunarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Eyüpoğlu’nun bu talebi dosya içeriğine göre yerinde görülmediğinden reddedildi.

Arslan’ın avukatlarından Perihan Meşeli’nin savunma yaptığı esnada, sanık Dursun Zehir Meşeli’yi kastederek küfür edince avukat tepki gösterdi. Zehir’in bunun üzerine, “Duymadıysan tekrar söyleyeyim’’ sözleri duruşma salonunda gerginliğe neden oldu.

Hanıme Arslan’ın kız kardeşi Beyhan Aytürk’ün tanık ifadesi, duruşmada fenalık geçirmesi nedeniyle alınamadı.

Dursun Zehir’in herhangi bir akıl hastalığı olup olmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan randevu talep edilmesine karar verildi.

Mahkeme ayrıca, tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve Hızır Zehir’in suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması ve tüm kanıtların toplanmamış olması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına hükmederken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

“ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET’’
Duruşmanın ardından davayı yakından takip eden Kadın Cinayetlerine Karşı Önlem Grubu ve Arslan’ın avukatları tarafından adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Avukat Meriç Akyürek’in yaptığı açıklamada Halime Aslan’ın koruma polisine rağmen adliye önünde öldürülmesine tepki gösterilirken, “Bu bize bir kere daha devletin kadınları şiddetten korumadaki etkisizliğini gösteriyor’’ denildi.

Grup tarafından yapılan açıklamada, “Son yıllarda kadınların gördükleri şiddeti devlet kurumlarına şikayet etmelerine ve koruma kararı almalarına rağmen öldürülmeleri daha etkin bir yasa ve korumanın acil ve hayati olduğunu açığa çıkarıyor” ifadelerine yer verildi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 20 yaşındaki Dursun Zehir'in annesi Hanime Aslan ile polis memuru 26 yaşındaki Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Olay günü eski eşi Hanime Aslan'ı tehdit etmekten 11 ay hapis cezası alan ve bu cezası ertelenen Hızır Zehir'in ise oğlu Dursun Zehir'i azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede, Hanime Aslan ile Hızır Zehir'in 2010'da boşandıkları, Hanime Aslan'ın oğlu Dursun Zehir tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla dava açtığı, eski kocası Hızır Zehir'den de hakaret ettiği ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikâyetçi olduğu belirtilmişti.
Kaynak: İHA