Tom Hanks'in Uygulaması Zirveye Oturdu!

Geçen hafta piyasaya çıkan daktilo tasarımlı metin yazma programı Hanx Writer, Tom Hanks’in isminden midir bilinmez ama bir numaraya çıktı.

Tom Hanks'in Uygulaması Zirveye Oturdu!
Tom Hanks'in ismine gönderme yapan Hanx Writer, biraz eski görünümlü, biraz da hipster bir tasarıma sahip. iPad için ücretsiz olarak indirilebilen uygulama ile bir daktiloda yazı yazar gibi yazıyorsunuz. Yaının basıldığı sayfa kayıyor, hatta tuş basma ve kaydırma sesleri bile aynı daktilo gibi. Uygulama içinde yazdığınız metinleri yazıya gönderebiliyor, e-posta atabiliyor veya paylaşabiliyorsunuz.

Tom Hanks'in böyle bir uygulama tasarlamak istemesinin arkasında yatan sebep, tahmin edebileceğiniz gibi eski tarz daktiloları sevmesi. Uygulama içinden isterseniz farklı tip daktilo tasarımlarını para vererek alabiliyorsunuz. Bunlara Hanx 707 ve Hanx Golden Touch gibi, ünlü oyuncuya özel modeller de dahil. Ayrıca uygulamayı bir Bluetooth iPad klavye aparatına da eşleyebiliyorsunuz.

Her ne kadar metin yazmak için gerekli olmasa, hatta bundan çok daha başarılı uygulamalar bulunsa bile, bir daktilo kullanarak yazı yazmanın artık ne mümkün, ne de pratik olmadığı bu günlerde farklı bir şekil denemek isteyenler kullanabilir. Tabii pratik olmaması bu uygulamanın App Store'daki Productivity kategorisinde ilk sıraya oturmasına ve 4,5 yıldız puanı almasına engel olmadı.