Tire'de Dev Operasyon

Tire’de jandarmanın yaptığı dev operasyonda, 13 bin 450 kök Hint keneviri ele geçirildi.


Uyuşturucu tacirlerine nefes aldırmayan jandarma güçleri, Ege Bölgesi’nin en büyük operasyonunu Tire’de gerçekleştirdi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonrası, Küçük Menderes ovasında, Tire sınırları içerisinde bulunan Kazantepe mevkiinde G.A. isimli şahsın evine baskın düzenlendi.

Çiftçi olduğu öğrenilen G.A.’nın evinde ve bahçesinde yapılan aramada, mısır tarlasının ortasına ekilerek saklı olarak yetiştirilmiş 13 bin 450 kök Hint keneviri ve 176 kilo “kubar esrar” olarak bilinen uyuşturucu madde ele geçirildi.

TARLA KİRAYA VERİLMİŞ
Tarlanın sahibine ulaşan ekipler, arazinin G.A. (36) tarafından bir süre önce E.S. isimli şahsa “icar” yoluyla kiralandığını öğrendi. G.A., kira sözleşmesini jandarmaya gösterince, gözler bu kez tarlayı kiralayan E.S.’ye çevrildi. Tarlanın içinde bulunan evin kapısını çalan jandarma ekipleri yanıt alamayınca kapıyı çilingir marifetiyle açtı. Şüpheli E.S.’nin ise baskından kısa bir süre önce kayıplara karıştığı öğrenildi.

Jandarmanın yaptığı istihbarat çalışmasının ardından yapılan ani baskınla ortaya çıkarılan Hint keneviri, yaklaşık 3 metre uzunluğundaki mısırların ekili olduğu tarlanın ortasında yer alıyordu. Çevresindeki mısırlardan dolayı görülmesi neredeyse imkansız olan yüklü miktarda Hint keneviri, jandarma tarafından ele geçirildi.

Ele geçirilen 13 bin 450 kök Hint keneviri, olay yerine giden jandarma ekipleri tarafından sökülerek, yakında bulunan boş ve müsait bir bahçede yakılıp imha edildi.

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de bahçeye gelerek konuyla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, jandarmanın ele geçirerek imha ettiği uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira.
Kaynak: İHA