Sürücüyü Oyalayıp Otomobildeki Paraları Çaldılar

Adana'da 3 hırsız, bir otomobilin lastiğini kesip sürücüyü oyaladıktan sonra içinde 11 bin 800 lira para bulunan çantayı çaldı.

Sürücüyü Oyalayıp Otomobildeki Paraları Çaldılar
Polis, güvenlik kamerasından tespit edilen 3 hırsızdan 2'sini yakaladı

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ulu Cami Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Süleyman Oğuz (63) çalıştığı iş yerinin 11 bin 800 lira parasını otomobiline koyarak iş yerine doğru yola çıktı. Oğuz, Ulu Cami Mahallesi Abidinpaşa Caddesi'nde durarak arkadaşlarıyla sohbet etmeye başladı.

Bu arada içinde para olan çantayı da yanına aldı. Daha önce de hırsızlık ve dolandırıcılıktan kaydı olan O.O. (17), Refik A. (18) ve Kenan B. (18) Oğuz'u takip etmeye başladı.

Oğuz otomobilini yol kenarına park edince O.O. bir süre sonra gelip, otomobilin lastiğini bıçakla patlattı. Oğuz, arkadaşıyla konuştuktan sonra iş yerine gitmek için ayrılmak isterken otomobilin lastiğinin patladığını fark etti. Bunun üzerine Oğuz, para dolu çantayı otomobile bırakarak lastiğe baktı. Bu arada O.O. yan tarafta bulanan Cuma Fetih Mescidi'nde beklemeye başladı.

Bir süre bekleyen O.O. mescitten çıkarak, otomobildeki para dolu çantayı çaldı. O.O. aldığı çantayı mescidin tuvaletinin havalandırma boşluğuna bırakarak, arkadaşlarıyla olay yerinden uzaklaştı

Lastiği tamir etmeye çalışan Oğuz ise bir süre sonra çantasının çalındığını fark etti. Bunun üzerine Oğuz, polise haber verdi. Bu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis olay yerine gelip güvenlik kamerasını incelediğinde zanlının mescide çanta ile girip çantasız çıktığını belirledi. Mescitte yapılan aramada para dolu çanta bulunarak sahibine teslim edildi. Polis zanlıların mescide parayı almaya geleceğini hesap ederek mescit önünde pusuya yattı. Zanlılardan Refik A. parayı almaya gelince, Kenan B. ise evinde yakalandı. Polis şimdi olayı gerçekleştiren O.O.'yu bulmak için çalışma yaparken, yakalanan zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA