Şehit teğmenin kimliği belli oldu

Van'ın Saray İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kurulan pusuda şehit düşen teğmenin kimliği belirlendi.

Şehit teğmenin kimliği belli oldu
Dün gece Türkiye-İran sınırında tespit edilen bir gruba müdahale etmek için bölgeye intikal eden Yamanyurt Sınır Karakolu'nda görevli time, PKK tarafından pusu kurularak ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 teğmen şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şehit olan teğmenin Tokat'ın Zile İlçesi nüfusuna kayıtlı Emre As olduğu belirtildi. Teğmen As'ın cenazesinin Van'da yapılacak törenle memleketine gönderileceği bildirildi.

1 AY ÖNCE SARAY'DA GÖREVE BAŞLADI

Van'ın Saray İlçesi sınırada PKK tarafından kurulan pusuda şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Teğmen Emre As'ın 1 ay önce Van'ın Saray İlçesi Yamanyurt Sınır Karakolu'nda göreve başladığı belirtildi.

Yamanyurt Karakol Komutanı olarak göreve başlayan Teğmen As'ın alınan görüntü üzerine bölgeye intikal etmek için yola çıkan 8 kişilik timin başında askerlerle birlikte olay yerine gittiği belirtildi. Teğmen As'ın cenazesi saat 11.30'da Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından memleketi Tokat'ın Zile İlçesi'ne gönderilecek. Bu arada Saray Cumhuriyet Savcılığı saldırı ile ilgili soruşturma başlattı.