Porsuk Çayındaki Atıklar Görenleri Şaşırttı

Eskişehir'in doğal güzellikleri arasında yer alan Porsuk Çayı’na, sorumsuz kişiler tarafından atılan alışılmışın dışındaki çöpler görenleri şaşırtıyor.

Porsuk Çayındaki Atıklar Görenleri Şaşırttı

Porsuk çayının Gökmeydan mahallesinden geçen kısmına daha önce atılan pet şişe, poşet ve benzeri şeyler dışında bu kez ortaya çıkan alışılagelmişin dışındaki araba lastikleri, yatak ve bilgisayar kasası şaşkınlıkla karşılandı. Geçici kapak arızası sebebi ile temizlik ekibinin şimdilik müdahale edemediği, suların daha az olduğu bölümlerdeki atıklar hayret uyandırıyor.

ESKİŞEHİR'E YAKIŞMIYOR
Mahalle sakinleri, atılan çöpler karşısında son derece rahatsız olduklarını belirtirken bu durumun tam bir sorumsuzluk örneği olduğunu söylediler. Bu kadar kültür seviyesi yükselmiş bir şehirde böyle şeylerin yapılması çok utanç verici olduğunu, kente yakışmadığını anlatan mahalle sakinleri, bunların adeta gösteri amacıyla mı, çöplerden kurtulmak için mi suya atıldığını bilmediklerinin anlattılar.

TEMİZLİK SONRASI YİNE ÇÖP ATILIYOR
İsminin açıklanmasını istemeyen bir mahalle sakini, "Bu yapılanlar terbiyesizce ve çok ahlaksızca bir şey. Biz bunu kendi halkımıza yakıştıramıyoruz. Belediyenin personellerini temizlik yapıyor, ama ertesi gün yine aynı pisliği görüyoruz. Bir Eskişehirli olarak bundan utanıyoruz. Herkes emeğe saygı göstersin. Şehrimizde böyle bir güzel bir su var, hepimizin temiz tutması lazım. Sen ne kadar temiz olursan seni görenler o kadar temiz olur, Eskişehir daha güzel bir şehir olur’’ dedi.

Kaynak: İHA