Öyk Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına alınmasına karar verdi.

ÖYK'nin bazı özelleştirmeler, çevre düzeni değişiklikleri ile nazım ve uygulama imar planlarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Kurul, EÜAŞ'a ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına, bu santral tarafından kullanılan taşınmazların da özelleştirme kapsam ve programına alınmasını kararlaştırdı.
Kurul, Soma A Termik Santrali ve santral tarafından kullanılan taşınmazlar hariç Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ), EÜAŞ'a ait Tunçbilek Termik Santrali, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumuna (TKİ) ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) ile söz konusu santral ve işletmelere ilişkin taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasını hükme bağladı.
Ayrıca, TKİ adına kayıtlı 79528 numaralı ruhsat, EÜAŞ adına kayıtlı 73021 numaralı ruhsatın ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Kurul, Soma A Termik Santralinin özelleştirme kapsamından çıkarılmasını ve diğer santral ve işletmelerle ilgili özelleştirme işlemlerinin de 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanmasını kararlaştırdı.
Bu arada ÖYK, Konya-Ilgın'daki Ilgın Şeker Fabrikası alanına ait parsellerle ilgili çevre düzeni planı değişikliği ile nazım ve uygulama imar planlarını onayladı.
Kaynak: AA