Mustafa Karaalioğlu: 12 yıllık iktidarın sırrı

Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarının sırrını açıkladı.

Mustafa Karaalioğlu: 12 yıllık iktidarın sırrı
Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu köşesinde AK Parti'nin 12 yıldır iktidarda olmasının sırrını yazdı.

Karaalioğlu'na göre 12 yıllık iktidarlığın sırrı açıkladığı maddelerde saklı. İşte Karaalioğlu'nun o yazısı:

''Türkiye bugün öylesine değerli tarihsel bir eşiktedir ki, devamlılığı sağlamanın AK Parti'den başka yolu yoktur. Demokrasi de, ekonomi de büyümek için aynı itici güce ihtiyaç duymaktadır; AK Parti'ye.''

''30 AĞUSTOS'TAN SONRAKİ DÖNEM: İKİNCİ YENİ''
AK Parti'nin 30 Ağustos'tan sonraki dönemine İKİNCİ YENİ diyorum. Şiirden mülhem... Değişimi diri tutacak, hala ayakta kalan eski kalıpları yıkacak, yeni kavramları egemen kılacak güçlü bir sesin yükseleceği dönem. Yeni Türkiye çatıdır; daha çok demokrasi ve daha fazla refah hedefini anlatır. “İkinci yeni” ise, bu yolu yürüyecek siyasi kadroların ve vizyonunun adıdır.

''ÜÇ DÖNEM KURALINA SADAKAT''
AK Parti, üç dönem kuralına sadakat göstererek zaten önündeki fırsatın farkında olduğunu ve kıymetlendirdiğini ilan etmiş oldu. Ülkeyi değiştiren tecrübeli bir ekibin birikimiyle, sorumluluk almaya hazır kadroların ortaklığı daha geniş bir değişim enerjisi rezervi doğuracaktır. Bir başka siyasi partide böyle bir imkanın bulunmadığını ayrıca not edelim.

''ERDOĞAN PERSPEKTİFİNİN VARLIĞI''
En önemli faktör de bütün süreçleri nezaret edecek Erdoğan perspektifinin varlığıdır. Erdoğan vizyonunu çok iyi anladığı şüphe götürmeyen Ahmet Davutoğlu'nun aynı zamanda AK Parti felsefesine hakimiyeti de yeni dönem için benzersiz avantaj sunmaktadır. Erdoğan'ın öteden beri tekrarladığı “Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş Başbakan Türkiye'yi uçurur” cümlesinin anlamı bu uyumda bulunacaktır.

''AK PARTİ HER ZAMAN YENİ KALMAYI BAŞARDI''
Türkiye reformlarını hukuk içinde yaptı, zamana yaydı, dirençlere karşı soğukkanlılığını kaybetmedi ve hepsinden önemlisi de demokrasi dairesinden hiç çıkmadı. Zaman kaybetmeyi göze aldı ama demokrasiden vazgeçmedi. AK Parti kuruluşundan 10 Ağustos'a kadar her zaman'yeni' kalmayı başardı. Şimdi aynı yolu yürümeye de karar verdi.

''12 YILLIK İKTİDARIN SIRRI''
Kürt sorunun çözümü, paralel yapı dahil her türlü vesayetin sonlanması, ekonomide daha çok üretim ve daha adil paylaşım, tohumları ustaca ekilen aktif dış politikanın takibi, ve nihayet bütün kimliklerin bütün fırsatlara eşit erişiminin kalıcı olarak temin edilmesi...

Hedeflerin tamamının zaten tecrübe edilmiş olduğunu ve hepsinde de kolların sıvanmış olduğunu hatırlatalım.