Mersin'de Roman Kadınları İş Hayatına Kazandırılacak

Roman ev kadınlarını iş hayatına kazandırmak amacıyla "Roman Kadınları İşe, Çocukları Kreşe" adlı proje hazırlandı.

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, Açık Toplum Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında, Toroslar Teknik Eğitim Kursları bünyesinde 30 Roman kadına hasır örme eğitimi verilip çocuklarına da kreş imkanı sunulacak.
Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Koordinatörü Hacer Fogg ile Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı makamında ziyaret ederek, bugüne kadar Roman vatandaşların eğitim ve istihdamına yönelik sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuna, Romanların istihdam konusunda yaşadığı sorunlara çözüm üretmek amacıyla Romanlar Mesleki Eğitim Merkezini kurduklarını hatırlatarak, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Koordinatörlüğü ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu ile her zaman istişareli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Amaçlarının, toplumda olumsuz durumda bulunan her kesimdeki insanları eşitler içerisine getirme gayretinde olduklarını ifade eden Tuna, şöyle devam etti:
"Öncelikle çalışmalarımıza Roman çocuklarımızın eğitimi noktasında başladık. Atılan o tohumlar bugün çınar olma vaziyetine geldi. Eğitimin yanı sıra istihdamın oluşması yönünde de adımlar atıyoruz ve mesleki eğitimler veriyoruz. 'Roman kadınları işe, çocukları kreşe' adlı projeye destek vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Biz istiyoruz ki Roman çocuklarımız sadece mesleki eğitim almasınlar birçok dalda eğitim görsünler. Üniversiteleri kazanarak değişik branşlarda meslek sahibi olsunlar. Bu yolda da emin adımlarla yürüyorlar. "
Projenin faaliyet çalışmalarıyla ilgili Tuna ile görüş alışverişinde bulunan Daylam da Roman çocuklarına daha önce de eğitim imkanı verildiğini hatırlatarak, Roman kadınların istihdamına yönelik yeni bir projeyi de birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

Fogg ise Tuna'nın sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Ağustos ayında başlayacak ve bir yıl sürecek olan projenin, Alsancak Mahallesi'ndeki kurs merkezinde yürütüleceği bildirildi.

Kaynak: AA