Maski Dev Yatırımlara Başlıyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Olağanüstü Genel Kurulu’nda, idarenin ilçelere yapacağı çeşitli yatırımlarla ilgili 150 milyon TL borçlanma talebi oybirliğiyle kabul edildi.

Maski Dev Yatırımlara Başlıyor
Özellikle ilçelerde kurulmuş olan, ancak maliyetleri nedeniyle kullanılmayan arıtma tesislerinin hayata geçirilmesi noktasında kullanılacak kredinin önemine vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevrecilik açısından önem taşıyan bu tür projelere bir an önce başlanılması gerektiğinin altını çizdi.
MASKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemin ilk maddesi, ‘MASKİ’nin görev alanına giren her türlü yatırım ve işletme konularında harcama yapılabilmesi için İller Bankası veya yurtiçi ve yurtdışı finans kuruluşlarından 150 milyon TL kredi kullanılması’ oldu. Madde üzerine söz alan MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Kurul üyelerine kredinin kullanım alanları hakkında bilgi verdi. Kredinin MASKİ’nin il genelinde yapacağı tüm yatırımları kapsayacağını belirten Koç, dev yatırımlara bir an önce başlanılması için kredinin şart olduğunu ifade etti.

Manisa genelinde şuanda belediye imkanlarıyla, İller Bankası kredileriyle veya hibe desteklerle yapılmış olan 11 tane arıtma tesisi bulunduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Bu 11 tane arıtmanın şuanda Akhisar dışında belki bir tane daha çalışıyor, diğerlerinin hiçbiri çalışmıyor. Neden çalışmıyor, belediyenin kısıtlı bütçe imkanlarından dolayı çalışmıyor. Elektrik giderleri, işletme giderleri, genel giderler gibi maliyetler yüklediği için bu arıtmalar çalışmıyor. Ben bu 11 tane arıtma tesisinin çalışır hale gelmesi için bunların ihalesine çıkılması talimatını verdim. Şuanda MASKİ, bütün ilçelerde kuruluyor. Bunların içerisinde alınacak bütün çift kabinli pikaplar, her ilçeye birer tane kepçe gibi sıfırdan alınacak araç-gereçlerin temini var” dedi.

İlçe belediyeleri tarafından hazırlanmış birçok projenin Çevre Bakanlığı’nda tasdiklenmiş olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu projelerin şuanda ihalesi yapılabilir durumda. Çevrecilik açısından önem taşıyan bu tür projelere bir an önce başlamamız lazım. Sonuçta bunlar bakanlığın onaylamış olduğu, ilgili belediyelerin hazırlamış olduğu projeler. Şimdi uygulama safhasına geçme noktasındayız. O açıdan bu yapılacak olan yatırımlar, bir an önce başlasın ve Manisa’ya kazandırılsın düşüncesindeyiz. Bunlar büyük yatırımlardır ve MASKİ’yi aşan miktarlardır. Tabi ki yıllara sari borçlanması yapılacaktır. İller Bankası’ndan yüzde 7 faizli, 3 yıl ödemesiz, 20 yıl ödemeli bir kredi olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA