Manavgat Bölgesinin Hedefi 4 Buçuk Milyon Turist

2014 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bu yıl yüzde 7’lik artış hedefiyle 4 buçuk milyonun üzerinde turist ağırlayarak sezonu kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

Manavgat Bölgesinin Hedefi 4 Buçuk Milyon Turist

Manavgat bölgesinin Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip bölgesi olduğuna dikkat çeken MASTOB Başkanı Barut, "Bu yıl bölgemizde 15 bine yakın yatak kapasitesi artışımız oldu. Ama 2014 yılını değerlendirecek olursak ilk başlarda hafif sıkıntılı başlamasına rağmen yatak artışlarımızdan dolayı Temmuz, Ağustos aylarında ve önümüzdeki aylarda doluluk oranlarımız oldukça iyi" dedi.

En büyük yatak kapasitesine sahip olunmasından dolayı bölgede bazı altyapıda birtakım sıkıntılar yaşandığını da vurgulayan Barut, “Ancak yeni Büyükşehir Yasasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ile diyaloglar sayesinde bölgemizdeki problemleri mümkün olduğu kadar hızlı şekilde çözmeye çalışıyoruz. Tabii önümüzdeki yıllar için bir an önce alt yapı yatırımlarının hızlandırılması lazım. Belediye başkanlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA