Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Çako, Eskişehir'de Açıklaması

Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Furkan Çako, "Özellikle dış yatırımlar bağlamında Türkiye'den Makedonya'ya ne gibi yatırımlar ve yatırımcılar gelebilir, bu konuları görüşmekteyiz" dedi.

Eskişehir Valiliği'ni ziyaretinde Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı ile bir araya gelen Çako, kentte bir dizi görüşmeler ve çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Yaklaşık bir ay sonra Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin Türkiye'de 5 kenti kapsayan iş forumuna katılacağını ifade eden Çako, şöyle konuştu:
"İş forumundan önce çalışmaları yerinde incelemek üzere buraya geldik. Zaten daha önce de Eskişehir ve diğer kentlere de ziyaretlerimiz olmuştu. Bundan sonra da neler yapabiliriz. Özellikle dış yatırımlar bağlamında Türkiye'den Makedonya'ya ne gibi yatırımlar ve yatırımcılar gelebilir bu konuları görüşmekteyiz. Eskişehir'de olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz."
Eskişehir Vali Yardımcısı Kalkancı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmaların ardından Kalkancı, Bakan Çako'ya tablo hediye etti.
Çako'ya, Makedonya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya Cumhuriyeti'nin Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik Bölgesi Fahri Konsolosu Harun Karacan da eşlik etti.
Kaynak: AA