Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere Hibe Desteği

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği vereceklerini bildirdi.

Aşıcı, yaptığı açıklamada, engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu'nun, kendi işini kurmak isteyen engelliler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği vereceğini belirtti.

Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu yönetiminden sorumlu komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere 36 bin liraya kadar hibe desteği verilebileceğini ifade eden Aşıcı, şunları kaydetti:
"Engelli bireylerin, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeleri desteklenecektir. Ayrıca engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek sunulabilecek. 'www.iskur.gov.tr' adresindeki başvuru rehberinde belirtilen kurallara uygun hazırlanacak projeler, 12 Eylül akşamına kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle elden veya posta ile teslim edilmelidir. Komisyon tarafından kasım ayında değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecek."
Kaynak: AA