Kamu Denetçileri Şehit Madenci Aile Ziyareti İle Soma Çalışmasını Tamamladı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta yaşanan ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili TBMM'ye kapsamlı bir rapor hazırlayacak olan Kamu Denetçisi (Ombudsman) Abdullah Cengiz Makas, 5 kişilik uzman heyeti ile birlikte temaslarda bulunduğu Soma ilçesinde son olarak maden şehidi ailelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Kamu Denetçileri Şehit Madenci Aile Ziyareti İle Soma Çalışmasını Tamamladı

İki gün boyunca facianın merkezi Soma'da temaslarda bulunan heyet, son olarak maden şehitlerinin ailelerine ziyaret yaptı. Kamu denetçisi Abdullah Cengiz Makas, iki günlük Soma temaslarını değerlendirdi. Makas, "Soma'da yaptığımız incelemelerimize artık tamam diyoruz. İzmir, Manisa ve Soma'da yaptığımız incelemelerin artık sonuna geldik. Vatandaşlarımızla görüştük. Tabi Ankara'da yaptığımız çalışmaların ardından, sahadaki çalışmalarımızı da tamamladık. Bugün de akşam itibari ile Ankara'ya döneceğiz. Çalışmalarımız Ankara'da sürdüreceğiz. Yaptığımız tespitleri orada değerlendireceğiz. En kısa zamanda raporumuzu nihai hale getirip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edeceğiz" diye konuştu.

Heyet, aile ziyaretlerin ardından bir gurup maden işçileriyle bir araya gelerek, ardından maden şehitliğini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA