İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail'in, ateşkesin bozulmasının ardından Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu, ölü sayısının 2 bin 18'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde birçok farklı noktaya düzenlediği saldırılarda 1 çocuğun öldüğünü 25 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail'in Han Yunus kentine daha önce düzenlediği saldırılarda yaralanan bir Filistinli'nin de bu akşam hayatını kaybettiğini, böylece ölü sayısının 2 bin 18'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 10 bin 218 olduğunu ifade etti.

Öte yandan görgü tanıkları, Gazze'nin doğusunda konuşlanan İsrail tanklarının sınırdaki evleri ve tarım arazilerini yoğun bombardımana tuttuğunu belirtti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00|01'da sona ermişti. Kahire'deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.
Gazze'den roket atıldığını iddiası üzerine İsrail ordusu, Gazze'ye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

Kaynak: AA