Hedef Mis Gibi Kokan Dikili

Son yerel seçimlerle yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile birlikte Çandarlı Beldesi ile ilçedeki 27 köyün mahalle olarak katılımıyla yetki ve sorumluluk alanı genişleyen Dikili Belediyesi, kadro ve araç-gereç yetersizliğine rağmen temizlik çalışmalarını aksatmadan hizmetlerine devam ediyor.

Hedef Mis Gibi Kokan Dikili

Haftanın yedi günü yirmi dört saat çalışmalarını özveriyle yürüten temizlik işleri ekipleri, rutin çalışmalara ek olarak kavurucu sıcakların yaşandığı bu günlerde vatandaşların, günlük yaşamları içerisinde, hoş olmayan koku, görüntü ve kirlilikten kurtulmalarını sağlamak için hizmette kullanılan çöp toplama araçlarıyla konteynırların temizliğine özel ilgi gösteriyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında göreve çıkacak çöp kamyonları baştan aşağı dezenfektanlı ve köpüklü suyla yıkanıyor. Yıkanma işleminin ardından araçlar yapılan iç ve dış bakım ile kontrollerinin tamamlanmasıyla, güzel kokular sıkılarak göreve çıkartılıyor.

Dikili ilçesini temizlik ve çevre konusunda da örnek gösterilen kent yapmayı sağlamak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tosun, “Belediyemizin, sorumluluk alanının katbekat artmasına, yetersiz araç ve personele rağmen temizlik faaliyetlerini aksatmadan ve kaliteli hizmet ortaya koyma hedefiyle aralıksız sürdürüyoruz. Hava sıcaklığında son günlerde önemli bir artış var. Turizm ilçesi olmamızdan dolayı nüfusumuz 10 kat artmış durumda. Ayrıca gerçekleştireceğimiz festivalimize de sayılı günler kaldı. Ne vatandaşlarımız ne de misafirlerimizin temizlik ve hijyen konusunda rahatsızlık yaşasın istemiyoruz. Bu nedenle Dikili sınırları içerisinde topyekun bir temizlik seferberliği başlattık. Sokaklarımızı tertemiz, mis gibi kokan araçlarımızla temizliyoruz. Amacımız Dikilili hemşerilerimize daha temiz ve sağlıklı bir ilçe ortamı sunabilmektir. Bunun içinde gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA