Hatay'dan Kısa Kısa

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, ilçede inşaatı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.

İnşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Soytürk, çalışmaların hızlı bir tempoda devam etmesi halinde bazı okulların yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Yapılan okullarla birlikte derslik açığının büyük oranda giderileceğinin vurgulayan Soytürk, "Okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Bu sebeple her fırsatta bu eğitim öğretimlerin yapıldığı binaları geziyoruz. Eksikliğin olmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

-Erzin'e OSB kurulacak
Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, ilçede kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 3 aya kadar yapına başlanacağını bildirdi.
Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir üzerinde çalıştıkları OSB'nin yapımı için son aşamaya gelindiğini söyledi.

OSB'nin ilk etapta bin 750 dönüm arazi üzerinde faaliyete başlayacağını ifade eden Soylu, ilerleyen süreçte bunun 8 bin dönüme çıkarılması için projeyi geniş tuttuklarını kaydetti.

Soylu, OSB'nin ilçenin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracağını belirterek, "Uzun zamandır yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bin 750 dönüm alan için ön talep toplamış bulunuyoruz. Bu taleplerin büyük bir bölümü montaj sanayisine dönük yatırımlardır. Projemiz gerçekleştiğinde 8-10 bin kişiye de istihdam sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: AA