Güdül’de Sosyal Kalkınma Modeli Hayata Geçiyor

Başkent’in Güdül ilçesinde başlayan “Toplumsal Birliktelik” projesi ile bir sosyal kalkınma modeli hayata geçirilecek.


Güdül Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Güdül Kaymakamı Fatih Acar, Güdül ilçesinin Ajans destekleri ile yeni bir gelişim göstermeye başladığını vurguladı.

Ankara’nın Güdül ilçesinde uygulanacak proje 9 ay sürecek. Proje, ilçe sakinlerinin kaliteli zaman geçirecekleri sosyal mekanların inşası yanı sıra, özel sosyal politika gerektiren gruplara yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarını içeriyor.

SPOR SALONU MODERNİZE EDİLECEK
Güdül Spor Salonu’nun yenilenmesini de öngören proje ile 7’den 70’e herkesin spor yapabileceği yapı ilçeye kazandırılmış olacak. Kadınlar için pilates eğitiminin de yer alacağı salonda hizmetler ücretsiz olarak sunulacak.

EĞİTİM VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI
Proje kapsamında; sağlıklı beslenme, bilinçli spor yapma, toplum için müzik etkinlikleri, kadın ve çocuk hakları eğitimleri, aile içi iletişim, aktif ve sağlıklı yaşlanma gibi başlıklarda ilçe halkına yönelik eğitim ve seminer çalışmaları yapılacak. Nüfusunun yüzde 60’ının 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşan ilçede özellikle genç ve yaşlı nüfusu bir araya getirecek ve empatiyi geliştirecek çalışmalar yürütülecek.

“GÜDÜL’DE TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAK BİR PROJE”
Proje açılış toplantısında konuşan Güdül Kaymakamı Fatih Acar, toplumsal birlikteliği sağlayacak projenin bir sosyal kalkınma modeli olacağını ifade etti.

Acar, Güdül’ün tarihini anlatan yazılı bir eser olmadığına dikkat çekerek, proje kapsamında Güdül tarihini anlatan bir kitabın hazırlanacağını da bildirdi. Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanlarından Muhammed Seyit Pehlivan da yaptığı konuşmada, Güdül ilçesinde gerçekleşecek projenin tüm Türkiye’ye örnek olacağına inandığını belirtti.

Kaynak: İHA