Eskişehir'de, Belçika Fahri Konsolosluğu Açılsın Talebi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'de bir Belçika Fahri Konsolosluğu açılması konusunda gereken her türlü desteği vermeye hazır ve gönüllü olduklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kurt, Belçika Milletvekili ve Brüksel Başkent Meclis Yardımcısı Emin Özkara, Emirdağlılar Vakfı Başkanı Orhan Özkır, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Eskişehir'de ve Belçika da yaşayan Emirdağlıları önemsediklerini ifade eden Kurt, Emirdağlılar ile ilgili bazı projeleri olduğunu kaydetti.

Eskişehir ve Emirdağ'ın Brüksel ile kaynaşması gerektiğini anlatan Kurt, "Eskişehir'de bir Belçika Fahri Konsolosluğu açılması konusunda gereken her işi biz yapmaya hazırız, gönüllüyüz. Odunpazarı Belediyesi olarak Emirdağlı arkadaşlarımız ve bir çok kişinin işini kolaylaştırabiliriz diye düşünüyorum. Böyle bir başlangıçla iki ülke arasındaki ilişkileri de daha kolay dizayn etme şansımız olabilir" ifadelerini kullandı.
Özkara ise Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Kurt'a çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: AA