Eğitim Sen’den İcf İşçilerine Destek

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Yürütme Kurulu üyeleri, direnişte bulunan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçileri ziyaret etti.

Eğitim Sen’den İcf İşçilerine Destek

İşten çıkarılan ve ücretli izne çıkarılan ICF işçilerini fabrika önündeki direnişlerinin 14'üncü gününde ziyaret eden Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Yürütme Kurulu üyeleri adına açıklama yapan Sendika Başkanı Serkan Demir, Eğitim Sen Eskişehir Şubesi olarak fabrika önündeki direniş çadırındaki işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını dile getirdiklerini söyledi.

Demir, 177 kişinin çalıştığı fabrikada işçilerin Birleşik Metal İş Sendikası’nda örgütlendiğini anımsatarak, “Atılan işçiler, fabrika önünde direnişe başladı.

İçeride çalışan işçiler de direnişteki arkadaşlarına destek oluyor. Fabrika yıldan yıla büyürken, kendilerinin asgari ücretle çalıştıklarını dile getiren işçiler, patrona tepkili. Sendikalaşma öncesi 1 saat bile izin alınamadığını dile getiren işçiler, yıllık izinlerin sendikalaşmayı engellemek için oyun olduğunu söylediler” dedi.

İşçilerin sendikalaşma önündeki engeller kalkana kadar direnişe devam etmekte kararlı olduklarını dile getirdiklerini belirten Demir, atılan işçiler işe geri alınıncaya ve sendika hakkının önündeki engeller kaldırılana kadar dayanışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA