Bursa’nın Büyükleri Belli Oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirleri arasında bulunan Bursa’da gerçekleştirdiği ‘250 Büyük Firma Araştırması’nda geri sayım başladı.

Bursa’nın Büyükleri Belli Oluyor

BTSO’nun en önemli saha araştırmalarından biri olan ‘250 Büyük Firma Araştırması’, firmaların 2013 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre elektronik ortamda veya matbu olarak sunulan anket formundaki bilgilere dayanılarak sonuçlandırılıyor. BTSO, söz konusu araştırma için firmalara anket formlarını ulaştırdı. Firmalar, araştırmaya ayrıca BTSO’nun www.ilk250.org.tr uzantılı internet sitesi üzerinden ‘kurum numarası’ ve ‘şifresini’ kullanarak katılabiliyor.

‘250 Büyük Firma Araştırması’na dahil olmak isteyen firmaların, 2013 yılına ait kurumlar vergisi e-beyannamesini ya da yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablosu ile birlikte 22 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar BTSO İş Geliştirme ve Ar-Ge Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekiyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ve Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ışık tutan çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu çalışmalardan birinin de ‘250 Büyük Firma Araştırması’ olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Bu araştırma ile Bursa’da faaliyet gösteren firmaların çalışan sayıları, ihracat rakamları ve ürettikleri katma değer gibi başlıklarda ayrıntılı bilgilere sahip olma fırsatı yakalıyoruz. Böylece Bursa’nın ekonomik geleceği konusunda konuşmak için çok önemli bir kaynak oluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA