Bayındır'ın Çekik Gözlü Konukları

Çiçeğin Başkenti Bayındır bu kez çekik gözlü konuklarını ağırladı.

Bayındır'ın Çekik Gözlü Konukları
Güney Kore'de Rehber Öğretmeni olan Sofia ve beş öğrencisi; Güney Kore'li bir turizm şirketinin düzenlemiş olduğu turla İstanbul'u geldi. Megakentin tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra ise soluğu Ege'nin incisi İzmir'de aldı. İzmir'de gezerken bir Güney Koreli arkadaşlarının tavsiyesi ile Bayındır'ın methini duyan grup, demiryolu ulaşımı ile Bayındır'a geldi. Yanlarında bir rehberleri olmadığı için kentin yerel yönetiminin kendilerine yardımcı olabileceğini düşünerek Bayındır Belediyesi'nin yolunu tuttu.
Güney Koreli gençleri kabul eden Bayındır Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli, daha sonra kendilerini bir rehber eşliğinde Bayındır'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezip görmelerini sağladı. Başkan Sesli, ''Güney Koreli kardeşlerimizin binlerce kilometre uzaktan Bayındır'a gelmeleri bizim için büyük gurur. Demek ki ilçemizi iyi tanıtmışız. Bu bizim için büyük bir fırsat. Geçmişten dostluğumuzun olduğu bir ülkenin çocuklarını ağırlamak bizim için de bir gurur vesilesi oldu. Kendileri ülkelerine gittiklerinde mutlaka çiçekçiliği ile ünlü ilçemizi anlatacaklar. Biz de böylece Bayındırımızı Güney Kore'ye anlatmış olacağız'' diye konuştu.

Güney Koreli gençlerin Rehber Öğretmeni Sofia, Bayındır'da hiç yabancılık çekmediklerini belirterek, ''Çünkü! Türkler çok sıcakkanlı ve misafirperver. Gece nerede kalabilir ve Bayındırın nereleri gezmeliyim diye düşünürken? birden aklımıza Bayındır Belediyesi geldi. Başkanımızı ziyaret ettik. O'nun talimatıyla bize Bayındır'ı gezdirdiler. Başta Sayın Başkan Ufuk Bey'e ve bu gezide bize rehberlik eden Sayın Irmak Yıldızlar öğretmenimize ayrıca çok teşekkür ederiz.'' dedi.

Kaynak: İHA