Başkentli Çocuklardan Yaz Kurslarına Büyük İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukları hem sokağın kötü alışkanlıklarından korumak hem de boş zamanlarını faydalı uğraşlarla değerlendirmelerini sağlamak amacıyla açtığı “Yaz Kursları”ndan 23 bin çocuk ve genç yararlanıyor.

Başkentli Çocuklardan Yaz Kurslarına Büyük İlgi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri'nde okulların kapanmasıyla başlayan yaz kurslarının ailelerden gelen talepler doğrultusunda belirlendiğini bildirdiler.

Bilgisayardan yüzmeye, jimnastikten gitara, futboldan halk oyunlarına kadar 50 branşta kurslara katılan yaklaşık 23 bin çocuk ve genç yaz ayları boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesinde ücretsiz servis hizmeti ile evlerinden alınarak getirilip-götürüldükleri ve tamamen ücretsiz olarak katıldıkları kurslarda yeni hobiler öğrenmenin, spor yapmanın, kültürel yönden birikimlerini artırmanın ve yeni arkadaşlar edinmenin mutluluğunu yaşamaya devam ediyor.

AİLELER HUZURLU
Yetkililer, kursların “İlkokul-ortaokul” ağırlıklı olduğunu, küçük çocukların ise aileleri ile birlikte getirilip götürüldüğünü kaydettiler.

“Pedagojik formasyon” eğitimi almış, branşlarında bilgi ve tecrübeye sahip hocalar tarafından “Yaz Kursları”na katılan çocuklar ve genç yaş grubu öğrenciler, aynı zamanda okul dönemine hem moral hem de birikim kazanmış olarak hazırlanıyorlar.

Aileler ise çocuklarını “Emin ellere” emanet etmenin güven duygusu ve çocuklarını sokağın kötü alışkanlıklarından uzak tutmanın verdiği huzur ile bir tatil dönemini daha rahatlık ve mutluluk içinde geçiriyorlar.

EN FAZLA TALEP YÜZMEYE
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi yetkilileri, bazı branşlarda yoğun talepleri karşılamakta zorlandıklarını kaydettiler. Yetkililer, en fazla talebin (Yüzde 50) yüzme branşına olduğunu, bu talebin karşılanması için de havuzu olan Sincan ve Kazan Aile Yaşam Merkezlerine “taşıma” yöntemi uyguladığını kaydettiler

Kaynak: İHA