Bahçeli: Erdoğan'ın konuşması yasadışıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi.

Bahçeli: Erdoğan'ın konuşması yasadışıdır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresine değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın AK Parti kongresinde konuşmasının suç olduğuna vurgu yapan Bahçeli, AK Parti'de kazanın kaynadığını dile getirdi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalardan satır başları:


'MHP SEYİRCİ KALMAYACAKTIR'

Millilik namına bir şey bırakmayan Erdoğan, 10 Ağustos akşamından itibaren gözünü kapattı. MHP, Erdoğan'ın devlet ve millet üzerindeki oynamalarına seyirci kalmayacaktır.
Ortak akıl kaybolmuştur, ortak değerler kan kaybetmiştir. Ülkemiz Erdoğan zulmü altında. Bu şahıs hukuk tanımamaktadır. Teamül gibi hasletlere yabancıdır.

'ERDOĞAN ANAYASA'YA RAĞMEN SUÇ İŞLİYOR'

Erdoğan 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen itici, kırıcı üslubunu aynen sürdürmektedir. Anayasaya aykırı hareket etmekle kalmayıp cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen suç işlemektedir. Seçim sonuçları 15 Ağustos'ta YSK tarafından açıklandı.Aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı resmileşmiştir. Anayasa çok açıktır. Erdoğan 15 Ağustos'tan itibaren resmen ve hukuken de seçilmiş cumhurbaşkanıdır.

BAHÇELİ: TÜRKİYE HÜKÜMETSİZDİR

Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olduğundan dolayı Anayasa'nın 101. maddesince vekilliği düşmüş, parti genel başkanlığı ile ilişiği otomatikman kesilmiştir. Şayet Türkiye hukuk devletiyse Erdoğan 15 Ağustos'tan itibaren Başbakan da sayılamayacaktır. Halihazırda Türkiye hükümetsizdir. Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbe ile karşı karşıyadır.

'ABDULLAH GÜL ARTIK DİK DURMALIDIR'

Erdoğan vatana, millete, demokrasiye ve hukuka ihanet etmektedir. Türkiye'nin yönetimi gasp edilmektedir. Yen yetmelerin hücum ve hakaretlerine maruz kalan Gül artık biraz dik durmalıdır. Bizim cenahtan saygısızlık var diyen Gül elini taşın altına koymalıdır.

“GÜL, ERDOĞAN TETİKÇİLERİNİN İŞTAHLI SALDIRILARI İLE TERBİYE EDİLMEKTEDİR”

Son günlerdeki gündem partinin tek isme endekslendiğini gösteriyor. Erdoğan Davutoğlu'nu zorlama ile halef olarak göstermiştir. 28 Ağustos'tan sonra AKP'ye döneceğini açıklayan Gül, Erdoğan tetikçilerinin iştahlı saldırıları ile terbiye edilmektedir.

Erdoğan'ın danışmanı olarak ün kazanan kişi de sürekli yazarak AKP'nin şifrelerini kamuoyuna bildirmektedir. AKP'nin kimseye diyet borcu yok diyen bu danışman gizliden gizliye acaba başbakan olur muyum sevdasındadır.

“BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ BU YENİ YETMEYE TESLİM ETMELİDİR”

Madem ki bu şahıs AKP'nin yol haritasını çizmekte, AKP'nin kuruluşunda onca emeği olan isme ayar verecek durumdadır. Erdoğan, Davutoğlu ile vakit kaybetmektense mührü bu danışmana vermelidir. Başbakanlık görevini bu yeni yetmeye teslim etmelidir.