Atatürk büstüne saldırı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar nedeniyle Batman ve Hakkari'de Atatürk büstlerine zarar verildi.

Atatürk büstüne saldırı
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması ve ardından çıkan olaylar bölgeye yayıldı. Atatürk büstlerine saldıran göstericiler, büstleri yerinden sökerek parçalıyor.

Yavuz Selim Mahallesi'ndeki 12 derslik Vali Zeki Şanal Orta Okulu bahçesindeki Atatürk büstü gece saatlerinde bazı göstericilerin saldırısına maruz kaldı. Büste saldıran göstericiler görüntülenmemek için okulun bahçesindeki güvenlik kameralarını yerinden söktü. Daha sonra Atatürk büstüne saldıran göstericiler, büstü alarak kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde okul müdürünün okula gelmesiyle büstün yerinde olmadığı fark edildi.

Okul müdürünün polise haber vermesi üzerine inceleme başlatıldı.

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI
DBP ve HDP, Diyarbakır Lice'de çıkan olaylardan dolayı Bulvar Caddesi üzerinden belediye binasına kadar yürüdü. Aralarında Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Eş Başkan Vekili Ahmet Taş, DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık, Lice'de hayatını kaybeden Mehdi Taşkın için saygı duruşunda bulundu.

Burada Kürtçe bir konuşma yapan HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, son dönemlerde Orta Doğu'da Kürtlere yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından çarşı merkezinde bulunan Atatürk Anıtı'na boya ile saldıran yüzü maskeli YDG-H üyelerine polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Yoldah geçen bazı aileler de gaz karışımı sudan etkilenirken, olayların büyümesi üzerine esnaf kepenk kapattı. Polis Atatürk Anıtı'na zarar gelmemesi için çevresinde zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi alırken, anıta atılan boya ise TOMA'nın sıktığı tazyikli suyla temizlenmeye çalışıldı.

Olayların devam etmesi üzerine polis zırhlı araçlardan gruba gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahalede bulundu.

Atatürk büstüne saldırı

Atatürk büstüne saldırı

ALÇAK MİSİLLEME

Dün PKK'lı heykelini kaldırma operasyonuna katılan bazı askerler, heykel ile çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmıştı.

Gece yarısı Atatürk büstünü tahrip eden PKK'lılar benzer kareler verdi.

Atatürk büstüne saldırı

Atatürk büstüne saldırı

Kaynak: İHA