ALS hastalığı nedir?

Yeni trend: ALS için başından aşağı bir kova buzlu su dök! Türkiye ve tüm dünyada ALS hastalığına dikkat çekmek ve bütçe oluşturmak için yeni bir akım başlattı. Buna göre "bir kova buz" teklifi alan kişi, 24 saat içinde başından aşağı bir kova buz döküyor.

ALS hastalığı nedir?
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten ünlü oyuncular Hilary Duff ve Mickey Rourke'a kadar pek çok kişi bu akımın öncüsü oldu.

Amerikalılar, 'motor nöron' hastalığı olarak bilinen ALS için ilginç bir sosyal medya kampanyası başlattı. 'Bir kova buz' adlı akıma göre, meydan okuma davetini alan kişinin 24 saat içinde başından aşağı bir kova buzlu su dökmesi gerekiyor. Dökerse, 3 kişiye daha teklif gönderiyor. Eğer dökmezse, ALS için 100 dolar bağış yapması gerekiyor. Bu akım sayesinde birkaç gün içinde ALS için 9 buçuk milyon dolar bağış toplandı.

Kampanyanın önemli bir boyutu, kovayla buz dökme eyleminin sosyal medyada fotoğraf ya da video olarak paylaşılması. Böylece kampanya daha iyi duyurularak dayanışmanın gücü de artmış olacak.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Microsoft kurucusu Bill Gates, futbolcu Cristiano Ronaldo, talk show yapımcısı Jimmy Fallon, şarkıcı Justin Timberlake, Shakira, Justin Bieber, ünlü oyuncular Hilary Duff ve Mickey Rourke da kampanyaya katılan ünlüler arasında.