Açık Hava Aktivite Merkezinde Yenileme Çalışması

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Feqiyê Teyran Kültür Merkezi Açık Alan Aktivite Merkezi’nde yenileme ve onarım çalışmaları başlattı.

Açık Hava Aktivite Merkezinde Yenileme Çalışması

Feqiyê Teyran Kültür Merkezi’nin bünyesinde olan açık aktivite alanında yenileme ve onarım çalışmaları başlatılırken, merkezinin öğretmen ve öğrencileri de çalışmalara destek verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, aktivite alanının yenilenmeye ihtiyacının olduğunu belirterek; “Feqiyê Teyran Kültür Merkezimizin bünyesinde kullandığımız açık hava aktivite alanımızda yenileme ve onarım çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Burada eskimiş beton zemini kaldırıp, çevre duvarların yıkımını gerçekleştirerek alanımızı genişlettirdikten sonra zemini karo taşlar ile döşeteceğiz. Çevre düzenlemesi ile alanı sanatsal resimler ile süsleyip, gerekli donanımlar ile donatacağız. Bundan sonraki faaliyetlerimiz daha geniş ve donanımlı bir alanda olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Yenileme çalışmaları kapsamında başlatılan beton zeminin kaldırılmasında işçilere yardım eden Feqiyê Teyran Kültür Merkezi öğretmenlerinden Jiyan Tekçe, aktivite alanın eskimiş yapısı ve donanımsal eksikliklerden dolayı şu ana kadar çok fazla faydalanamadıklarını belirterek, “Aktivite alanımızda çalışmalarımız için yeterli donanımlar yok. Alanın zemin ve çevre inşası çok eskimişti. Belediyemizin başlattığı çalışmalarla alanı komple yenileyip, çevre düzenlemesini yapıp gerekli donanımlara sahip olduktan sonra burada çok güzel faaliyetlerimiz olacak. Burada paneller verip, sinema gösterimleri sunup, sergiler yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen ve bize sahip çıkan belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA