75 Yaşındaki Hastanın Kalbinden 8 Santimetre Kitle Çıktı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 75 yaşındaki hastanın kalbinden 8 santimetre kitle çıkarıldı.

Nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiyle hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne başvuran Neziha Çetin'in (75) kalbinin sol atriyumunda 8 santimetrelik kitle tespit edildi.
Kalp içerisinde hareket eden kitlenin kalbin sol kapağı daraltması ile kalp yetmezliğine neden olduğu belirlendi.
Prof. Dr. Mustafa Saçar, Yrd. Doç. Dr. Ali Ümit Yener ve Yrd. Doç. Dr. Turgut Özkan tarafından yapılan operasyonla bulunduğu yerden çıkarılan kitlenin kalbin bir odacığını tamamen doldurduğu gözlendi.
Saçar, ameliyatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın bu ameliyattan oldukça fazla fayda göreceğini söyledi.

Kalbin bir odacığını tamamen dolduran bu kitlenin hastanın normal bir yaşam sürmesine izin vermediğini belirten Saçar, "Ayrıca kalp içinde hareket de eden bu kitlenin yerinden koparak her an beyin, böbrek gibi hayati organları besleyen damarları tıkaması gibi durumlar da olabilirdi. Şu anda böyle bir risk kalmamıştır. Hastamızın son kontrollerini yaptık ve şifa ile taburcu ettik" dedi.


Kaynak: AA