Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji, Marmara'nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz'in İç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz'in İç kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın Güney ve Doğusu ile Batı Karadeniz'in İç kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güneyinde, öğle saatleri itibariyle Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Edirne'nin güneyi), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak'ın iç kesimleri) ile Eskişehir'in kuzeybatısı ve Kütahya'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

Uyarıda, yağışın saat 03.00 ile 20.00 arasında etkili olması tahmin edilirken yaşanılabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su bakını, dolu, su hortumu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece olmak üzere batı bölgelerde azalacağı, iç ve doğu kesimlerde normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük ile Zonguldak'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çorum ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.