Gültekin Uysal, İhsanoğlu'na Destek İçin Turgutlu'ya Geldi

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek turları devam ediyor.

Gültekin Uysal, İhsanoğlu'na Destek İçin Turgutlu'ya Geldi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İhsanoğlu'na destek turları kapsamında Manisa'nın Turgutlu ilçesine geldi.

Uysal'ın ziyaretinde genel başkan yardımcıları Osman Varol, Nihat Onbaşıoğlu, DP İzmir İl Başkanı Gürcan Ötekengil, DP Manisa İl Başkan Vekili Nazif Beygit, Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Korkmaz ve DP Turgutlu Belediye Başkan eski adayı Ümran Ermemiş yer aldı.
Parti lokalinde konuşma yapan Uysal, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl bir Türkiye'de yaşayacağımızı tayin edecektir. Türkiye hukukun üstünlüğünü, eşit vatandaşlık haklarının mücadelesini veren bir adayı mı seçecek yoksa keyfi tutumlar içerisinde yer alacak bir ismi mi seçecek? Halkımız en iyi kararı sandıkta verecektir. Biliyoruz ki doğru yolda olanların görülmez orduları vardır. İşte buradan o görünmez ordulara sesleniyoruz, gün bugündür. Gün PKK ile masaya oturanları milletin ortak iradesiyle saf dışı bırakmaktır. Akademik kariyeri, diplomatik tecrübesi, Türkiye'yi kuşatacak söz ve hareketleriyle beraber Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında birleşerek milli iradeyi yeniden canlandıracağız. 10 Ağustos sürecinde CHP ve MHP siyasi menfaatleri bir kenara bırakarak 11 partinin desteğini alan bir adayla yola çıkmamızı sağladı. 10 Ağustos sürecinde çok çalışacağız ve Türkiye 10 Ağustos'ta sandığa giderek kararını verecek."
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Uysal daha sonra iç ve dış politikada yapılan yanlışları eleştirdi.

Kaynak: İHA