Başkentli Midibüsçülerden Gazze'ye Pankartlı Destek

Başkentli midibüsçüler, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları protesto etmek amacıyla 497 midibüsün önüne 'Katil İsrail Bebek Katlediyor Dünya İzliyor' yazılı pankart astı.


Özel Toplu Taşıma Araçları Derneği, İsrail'in Gazze'ye yönenlik düzenlediği saldırıları kınamak ve protesto etmek amacıyla, 497 Midibüsün önüne 'Katil İsrail Bebek Katlediyor Dünya İzliyor' pankartını astı. Gazze'de akan Müslüman kanına dur demek amacıyla midibüslerin önüne asılan pankartlar ile yolculardan büyük destek aldıklarını ve yolcuların Gazze'de yapılan katliamlara tepkili olduklarını belirten Ankara İli ve İlçeleri Midübüs ve Özel Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, maddi ve manevi olarak Gazze'de ki Müslümanların yanında olduklarını ifade etti.

Gazze'de yaşanan katliamlardan dolayı esnafın huzursuzluk yaşadığını dile getiren Kara, İsrail'i bu saldırılardan dolayı kınadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Midibüsçüler olarak hükümetimizin, devletimizin arkasındayız. Bizim derneğimize ait 497 üyemiz var ve 497 aracımızın tümünde 'Katil İsrail, Bebek Katlediyor Dünya İzliyor' yazılı pankart mevcut. Yolcularımız da yapılan katliamlara tepkili. Katliama sessiz kalmamak için tüm Türkiye'nin ayaklanması lazım. Çünkü burada müslüman kardeşlerimizin sahipsiz olmadığını bilmeleri lazım."
Özel Toplu Taşıma Araçları Dernek Yöneticisi Kasım Bozkurt ise, İsrail'in yaptığı katliamları televizyondan izlediklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başka haykıranın, karşı çıkanın olmadığını, yaşananlara tüm dünyanın sessiz kaldığını söyledi.

Bozkurt, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bizde kendi araçlarımızla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl yardımcı olabiliriz dedik ve araçlarımızın önüne 'Katil İsrail, Bebek Katlediyor Dünya İzliyor' yazılı pankartları yazdık. Müşterilerden olumlu tepkiler aldık ve teşekkür edenler oldu. Yolcu olarak biz neler yapabiliriz diyenler oldu. Biz de ancak tepkimizi bu şekilde koyabildik."
Bir yolcu ise, Midibüs esnafının yaptığı protestodan memnun olduklarını ve tepkilerini İsrail'i boykot ederek gösterdiklerini kaydetti.

Bir diğer yolcu ise otobüse binerken otobüsün önünde yazılan pankartı fark ettiğini ve pankartta İsrail'in yaptığı vahşetin yazılı olduğunu, yapılan bu desteğin iyi olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA