Babam Değil 'Sigaram Sağolsun'

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bir vatandaş 15 yıl önce bıraktığı sigaranın parasıyla aldığı otomobilinin arka camına “Babam Sağolsun” yerine, “Sigaram Sağolsun” yazdı.

Babam Değil 'Sigaram Sağolsun'

Kelkit'te yaşayan 56 yaşındaki İbrahim Altay, 15 yıl önce bıraktığı sigaraya verdiği parayı biriktirerek aldığı otomobilin arkasına "Sigaram Sağ Olsun" yazdı

Küçük yaşlarda başladığı sigarayı 15 yıl önce bırakan Altay, bırakmadan önce günlük iki paket sigara içtiğini belirterek sigarayı bıraktıktan sonra her gün sigaraya verdiği parayı biriktirmeye başladığını söyledi.

Sigaraya harcayacağı parayı biriktirip bir otomobil alan Altay, tiryakilere de ibret olsun diye otomobilinin arkasına “Sigaram Sağolsun” yazdı.

Sigarayı bırakarak sağlık yönünden de rahatladığını ifade eden İbrahim Altay, “Küçük yaşlardan beri sigara bağımlısıydım. Bu sigara zaman içerisinde sağlığımı tehdit ettiğini hissettim ve kendi kendime karar aldım. Yaklaşık 15 yıl önce bu kararımı uygulamayı karar verdim ve sigaraya verdiğim parayı aracımı aldım. Her şeyden önemlisi sağlımın daha rahatladığını, düzeldiğini hissettim. Bunun yanında sigara denilen illetten kurtulduğuma seviniyorum. Sağlık ve ekonomik yönden rahatladım. Sigaraya verecek olduğum parayla bir araca sahip oldum. Keşke daha önce bıraksaydım. Tüm sigara tiryakilerine tavsiyem bir an önce bu illetten kurtulsunlar. Sigaraya verecekleri parayla otomobil dahi alınabiliyor” dedi.

Kaynak: İHA