14. Yayladağı Kültür ve Aba Güreşleri Festivali Başladı

14. Yayladağı Kültür ve Aba Güreşi Festivali yapılan çeşitli etkinliklerle başladı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 3 gün sürecek festivalin ilk günü 7 pare top atışıyla başladı.

Atatürk Meydanı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yayla mevkisinde festival ormanı için fidan dikimi yapıldı.
Buradaki programda konuşan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, 3 Ağustos tarihine kadar sürecek festivalde, festival ormanı etkinliği gibi gibi birçok ilklerin olacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle, bu akşam yapılacak konseri iptal ettiklerini hatırlatan Kalkan, "Konser saatinde, Kur'an tilaveti, ilahi ve yöresel şiirlerimiz okunacak. Ayrıca gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında, sünnet şöleni, bisiklet yarışı ve resim sergisi de açılacak" dedi.

Festivalin son günü olan 3 Ağustos tarihinde toplam 60 tam altın ödüllü "Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası" olacağını belirten Kalkan, futbol stadında yapılacak şampiyonaya tüm Hataylıları davet etti.
Etkinliklere Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yücel Çetinkaya, İlçe Emniyet Amir Vekili İbrahim Yörük, Güreş Ağası Servet Altaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA