Üniversiteli İsmail'in Ölümüne Sebep Olan Sürücü Hakim Karşısına Çıktı

Samsun'da kaldırımda otobüs bekleyen üniversite öğrencisine çarparak ölümüne sebep olup kaçtıktan sonra polisin takibi sonucu yakalanıp tutuklanan 17 yaşındaki sürücünün yargılanmasına başlandı.

Üniversiteli İsmail'in Ölümüne Sebep Olan Sürücü Hakim Karşısına Çıktı

Kaza, Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Yavuz Selim Köprüsü altı çevre yolu üzerinde 15 Haziran 2014 gece saat 01.00 sıralarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki İsmail Kılıç, aynı yüksek okul öğrencisi arkadaşı Abdulkadir Erdoğan (20) ile birlikte Trabzon'dan memleketi Samsun'a geldi. Üniversiteli arkadaşlar okullarına geri dönmek için Samsun Yusuf Ziya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden bilet aldı. Otobüs firmasına da çevre yolu Yavuz Selim Köprüsü altında araca bineceklerini bildirdiler. İki arkadaş çevre yolu kenarında otobüs beklerken, İsmail Kılıç kaldırım kenarına oturdu ve Abdullah Erdoğan ise telefonla konuşmaya başladı.

Bu esnada, plakası ve araç sürücüsü tespit edilemeyen bir minibüs yoldan çıkarak kaldırımda oturan üniversiteli İsmail Kılıç'a çarparak olay yerinde ölümüne sebep oldu

Üniversite öğrencisi İsmail Kılıç'ın ölümüne sebep olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü K.G., kazadan 2 gün sonra polisin takibi sonucu yakalanarak tutuklanıp cezaevine gönderildi. K.G.'nin Samsun 1. Çocuk Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Lise 4. sınıf öğrencisi K.G., duruşmada verdiği ifadede, "Olay tarihinde çevre yolunda gidiyordum. Sol tarafımda bir araba beni sıkıştırmaya başladı.

Ben bana doğru geldiğinde uyukladığını düşündüm. Bana sürttü ve daha sonra bu araç köprüye çıktı. Ben bu arada 100 metre kadar gittikten sonra bir ses duydum. Bir şeye vurduğumu anladım. Baktım bana sesleniyorlar. Sonra korktum, aracıma binip yoluma devam ettim. Benim ehliyetim yoktur. Hakkımda ceza verilmesi halinde ertelenmesini istiyorum" dedi.

Ölen İsmail Kılıç'ın babası Mürsel Kılıç ve annesi Serpil Kılıç ise oğullarının ölümüne sebep olan araç sürücüsünden davacı olduklarını söylediler.

K.G.'nin avukatı ise müvekkilinin tahliyesini talep ederek, "Müvekkilim 2 aydır tutukludur. Bir ay sonra okullar açılacaktır. Müvekkilim üniversite sınavlarına girecektir. Olayla ilgili kasıt yoktur. Tahliye kararı verilsin. Adli kontrol hükümlerinin de yeterli olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Hakim, K.G.'nin ehliyetsiz araç kullanması, tutuklulukta geçen süre, olayın ölümle sonuçlanması, suçun işleniş şekli ve delillerin tam olarak toplanmamış olmasını göz önünde buldurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Kaynak: İHA