Türkiye Kamu-sen Bursa Şube Başkanı Türkoğlu Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri, özel okullara gidecek öğrenciler için devletin 250 bin TL'lik destek kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ulu Cami PTT önünde yaptığı basın açıklamasında, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde özel okula gidecek 250 bin öğrenciye devletin, 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL eğitim-öğretim desteği verileceğini söyledi.

Devlet okulları ödeneksizlik nedeniyle kötü durumda olduğunu savunan Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Camı kırık olan, badanası yapılamayan, kırtasiye masrafları karşılanamayan, sobayla, tezekle ısınan, tadilat masraflarını karşılayamayan, laboratuvarı, kütüphanesi hatta bilgisayarları olmayan, güvenliği sağlanamayan okullarımız çok sayıdadır. Okullarda derslik ve öğretmen açığı had safhadadır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması devam etmektedir. Özellikle Büyükşehirler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sınıf mevcudu 60 kişiye kadar çıkmaktadır. Okullarımızda personel yetersizliği bulunmaktadır. Öyle ki bazı okullarda hizmetli personel yoktur. Bu okullarda temizlik sağlıklı bir şekilde yapılamadığından, okullar mikrop yuvasına dönmüştür. Devlet okullarının müdürlerinin dilenciden farkı kalmamıştır."
Türkoğlu, yapılan düzenlemede orta ve alt gelir grubuna değil, ekonomik durumu iyi olan, zengin olan ailelerin bütçesine fayda sağlanacağını iddia ederek, "Tüm bunlar üst üste konulduğunda, devletin, çocuğunu özel okula gönderen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda orta gelir düzeyine sahip aileye sahip çıkması bir anlam ifade etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Özel okul fiyatlarının yıllık ortalama 15 bin-20 bin TL olduğunu kaydeden Türkoğlu, devletin yapacağı katkının çok düşük düzeyde olduğunu, orta gelir grubuna sahip bir ailenin çocuğunu özel okula gönderebilmesi için cebinden ortalama 16 bin 500 TL ile 17 bin TL ödeyeceğini savundu.
Türkoğlu, basın açıklaması sonrasında PTT Merkez'ine giderek bazı devlet yetkilileri ve iş adamlarına 3,5 TL'lik destek gönderdi.





Kaynak: AA