Sırbistan'daki Otobüs Kazası

Sırbistan'ın kuzeyindeki Subotitsa yakınlarında Türk plakalı bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan ve tedavilerine Belgrad'da devam edilen Hacer Yalçın ve Enes Turunç, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye sevk edildi.

Kazanın ardından ilk müdahale Subotitsa Devlet Hastanesinde yapılan Yalçın, Belgrad'daki ''Banjica'' Ortopedi Enstitüsü'ne, Turunç ise Sremska Kamenica'daki Voyvodina Akciğer Hastalıkları Enstitüsü'ne sevkedilmişti. Yaralılar, Türkiye'den gönderilen ambulans uçakla Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket etti.
Sırbistan'ın kuzeyindeki Subotitsa kenti yakınlarında, geçen perşembe günü Türk plakalı bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, bir yolcu hayatını kaybetmişti.
İçinde 37 yolcunun bulunduğu otobüsün, Subotitsa ile Novi Sad arasındaki otoyolda, saat 06.00 sularında meydana gelen kazada şarampole yuvarlandığı kazada, yaralanan yolculara ilk müdahale Subotitsa Devlet Hastanesinde yapılmıştı. Hafif yaralı yolcular, yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, durumları ağır olanlar farklı hastanelere sevk edilmişti.
Kaynak: AA