Niksar Belediyesi Araç Parkına Takviye

Tokat’ın Niksar İlçe Belediyesi araç parkı, yeni satın alınan 30 ve 5 tonluk paletli iki iş makinesiyle takviye edildi.

Niksar Belediyesi Araç Parkına Takviye

Niksar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü birimlerinde kullanılmak üzere satın alınan iş makineleri tanıtımı, belediye hizmet binası önünde yapıldı.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçe halkına daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için araç parkını sürekli geliştireceklerini belirterek, bu kapsamda fen işleri müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere iki adet paletli iş makinesi satın aldıklarını kaydetti.

Başkan Özcan konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Belediler yol su kanalizasyon yağmur suyu drenaj hatları gibi işleri yapmakla mükelleftir. En temel hizmeti de budur. Tabi bunun dışında bizim yapacağımız çok hizmetler var ancak makine parkımızı güçlendirmemiz gerekiyordu. 1983 yılında alınmış olan bir paletli makinemiz vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 22 tonluk bir makineydi ama Niksar Belediyesi'ne Niksar halkına uzun yıllar hizmet etti 30 yılı aşkın bir zaman. Tabi ekonomik ömrünü tamamlamıştı, bizde bu noktada seçimden hemen sonra arkadaşlarımızla istişare ederek İller Bankası'ndan kredilerimizi kullanarak iş makineleri almaya karar verdik. Bir tane 24 tonluk paletli makinemiz var şu anda kum elek tesisinde 24 saat çift vardiye çalışıyor. Bu paletli makinemizde özellikle bizim içme suyu hatlarımızda, kanalizasyon hatlarında ve alt yapı çalışmalarında elzem olan bir makineydi, bu maksatla yeni bir makinenin alınması kaçınılmazdı. Bizim çünkü planladığımız alt yapı hizmetlerini yapabilmemiz için yeni bir makineye ihtiyaç vardı. Bizde bu yatırımın makinelerin ihtiyacını belediye meclisimizde ifade ettik, belediye meclisindeki meclis üyesi tüm arkadaşlarımızın da desteğiyle bu makineleri iller bankasından alınacak krediyle alınması ve belediyemize kazandırılması noktasında ortak bir kararı almış olduk. Ben tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarıma bu noktada Niksar’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

“YENİ MODERN BİR İFTAİYE ARACI ALACAĞIZ”
"Belediyecilikte iş makineleri araç ve ekipmanları çok önemlidir" diyen Başkan Özcan, “İşe göre iş makinelerini almak ve hizmet üretmek belediyeciliğin en büyük görevlerinden bir tanesidir. Malum şehrimizde artık yüksek binalar çoğaldı ve yüksek noktalara ulaşabilecek bir araç gereksinimiz var. Yeni bir itfaiye aracını da alarak belediye araç parkımıza katacağız.
Ayrıca itfaiye ve mezarlık birimini ayırıyoruz, artık itfaiye sadece itfaiye işiyle uğraşacak. Bir tane de kapalı cenaze aracı alımı işini gerçekleştirdik, bunu da inşallah Niksar’ımıza kazandıracağız. Bir tane cenaze yıkama iki tane cenaze taşıma aracımız var. Ancak hemşehrilerimizin büyük bir kısmı dışarıda gurbette, haliyle zaman zaman hepimizin cenazeleri oluyor. Bu noktada ambulans tarzı bir tane cenaze taşıma aracı da alacağız” şeklinde konuştu

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Ekrem Bal hoca tarafından dua edilerek kurban kesimi yapıldı. Başkan Özcan kesilen kurbanın kanını iş makinelerine sürerek kazasız belasız hizmetler dileğinde bulundu.
Kaynak: İHA