Kazan'da Uyuşturucu Operasyonu

Kazan'da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, devriye görevi yürüten polis ekipleri tarafından Atatürk Mahallesi'ndeki bir parkta şüpheli hareketleriyle dikkat çeken A.Ü'nün (16) üstünde yapılan aramada, bir miktar extacy ve esrar maddesi ele geçirildi.
Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen zanlının telefonunu arayan kişilerin kendisinden uyuşturucu madde istemesi üzerine önceden belirlenen yere gelen 2 kişi daha suçüstü yakalandı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, 4 gün süren operasyonlarla 3'ü 18 yaşın altında toplam 13 kişiyi gözaltına aldı.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
A.Ü'nün Ankara'nın Yenidoğan Mahallesi'nden 3 ay önce Kazan'a geldiği ve torbacılık tabir edilen yöntemle uyuşturucu madde satışı yaptığı öğrenildi.
Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, madde bağımlılığının en sıkıntılı konularından birisi olduğunu belirterek, "Bu konuda ilçe olarak 3 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar var. Bu maddeye bulaşmış ancak kurtulmak isteyenlerin tedavi görmeleri, psikolojik destek almaları ve gerekirse iş bulunması konusunda belediye ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan uyuşturucu madde satarak gençleri zehirleyenler var. Önemli olan öncelikle bunlara yönelik caydırıcı tedbirler alınması. Bu konuda da İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hem bu maddeyi kullananların rehabilitesi hem de bu suçun önlenmesi adına üzerine düşen gayreti gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA