Görele'nin Kültürü Kitaplaştırılacak

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele'nin geçmiş kültürünü ve yetiştirdiği önemli şahsiyetleri yeni nesillere aktarmak amacıyla bir kitap haline getireceklerini söyledi.

Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, Görele'nin bir değer olduğunu ve bunun için gurbetçilerin gurbette memleketlerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Gelişen teknoloji ve geçen yılların insanlara özünü kaybettirdiğini savunan Erener, "Biz kimiz, nereden geldik, özümüzü bulmamız lazım. Bizim tarihte bir noktamız var. Özellikle biz kimiz? Çepni'yiz. Çepnilikle alakalı çok önemli çalışmalarımız var. Çepnileri Yaşatma Derneğini belediye olarak kuracağız. Çepni kurultayımızı ilk Sisdağı Çepni Şenliği'nde gerçekleştirdik. Bunu bir dahaki senelerde daha profesyonel yapacağız. Kültürümüzü Türkiye'ye yayacağız" dedi.

Önemli olanın Türkiye'nin her köşesinde bulunan gurbetçilerle aralarındaki dokuyu geliştirmek olduğunu da ifade eden Başkan Erener, şunları kaydetti:
"Kültürümüze sahip çıkmak için özellikle gurbette yaşayan hemşehrilerimizle aramızdaki dokuyu geliştirerek, gençlerimize Göreleli şuurunu aşılamamız gerekmektedir. Belediye olarak bizler de gurbetçilerimize, gençlerimize bu hususları aşılayıcı önemli bir faktör olacağız. Belediye olarak Görele'nin geçmiş kültürünü ve yetiştirdiği önemli şahsiyetleri yeni nesillere aktarmak amacıyla bir kitap haline getireceğiz. Belediyecilik sadece su, yol, kanalizasyon yapmak değil, belediye her şeydir."
Kaynak: AA