Giresun Belediyesi, Ab Bölgeler Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 15. toplantısına ev sahipliği yapacağız" dedi.

Aksu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'den Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyelerin katılacağı toplantının, 25 Kasım'da Giresun'da yapılacağını söyledi.

Toplantının Giresun için büyük prestij olacağını vurgulayan Aksu, şöyle devam etti:
"AB ülkelerinin yerel siyasetçilerinden oluşan, bölgeler komitesi bünyesindeki Türkiye Çalışmalar Grubu, her yıl biri Brüksel'de, biri Türkiye'de olmak üzere iki toplantı gerçekleştiriyor. 2014 yılı Brüksel toplantısına ben de katılmış, bir konuşma yapmıştım. Bu toplantı sırasında AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 15. toplantısının Giresun'da yapılması için teklifte bulunmuştuk. Bu teklifimize de olumlu yanıt verildi.

AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu 2014 yılı Türkiye toplantısını, Giresun Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirecek."
Aksu, toplantıda, Avrupa ve Türkiye'den belediye başkanlarının Giresun'da yerel yönetimleri konuşacağını da ifade ederek, "Yerel yönetimlerin AB'nin ekonomik, siyasal ve sosyal bütünleşmesinde önemli rol oynayan Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi, Giresun'da Türkiye'yi konuşacak. Üç oturumda yapılacak toplantı ile AB'nin kurumsal, siyasi, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel politikalarının Türkiye'deki belediyelere etkisi, AB mevzuatının uygulanmasının yerel boyutu, belediyelerinin idari kapasite geliştirilmesi, yerel ve bölgesel idarelerin en iyi uygulamalarının paylaşılması gibi konularda fikir ve bilgi alışverişinde bulunulacak" diye konuştu.

Kaynak: AA